Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Asiantuntijan vinkit - Näin valitset ilmalämmittimen

Harvat asiat voittavat veneilyn ihanana kesäpäivänä, mutta kun lämpötila laskee, on mukavaa säätää lämpöä ja ilmanlaatua veneen sisätiloissa. Ratkaisu tähän on sijoittaa ilmalämmitin. Tässä artikkelissa tutustumme moniin etuihin, ja saat vinkkejä siitä, mitä tulee ottaa huomioon ennen ostopäätöstä, kuinka valita oikea malli ja mitä miettiä asennuksen aikana.

Veneilijät tietävät, että vesielämä ei rajoitu vain kesäpäiviin ja auringonpaisteeseen. Sää ja tuuli vaativat älykkäitä ratkaisuja, jotta ihana kokemus säilyy myös huhtikuun säissä. Ilmalämmitin veneessä auttaa hallitsemaan viileitä merituulia ja varmistamaan hyvän ilmanvaihdon lämpiminä kesäpäivinä. Kuka kieltäytyy nauttimasta aina mukavasta sisäilmasta veneessään?

Ilmalämmittimien nopea ja tehokas lämmitys tekee niistä ihanteellisia äkillisiin lämpötilan laskuihin tai kylmiin iltoihin järvellä. Ilmalämmittimet, kuten Webasto tai Eberspächer, tarjoavat lämmön lisäksi myös raikasta ilmaa, koska ne käyttää ulkoilmaa toisin kuin parafiinilämmitin, joka myös lämmittää sisäilmaa, mutta saattaa joskus kuivattaa sisäilmaa.

Oikean ilmalämmittimen mallin ja koon valitseminen vaihtelee veneen pituuden mukaan.

- Jos veneesi on aivan rajalla, on hyvä valita isompi koko, sillä silloin lämpö virtaa paremmin veneeseen, sanoo Watskin tuotepäällikkö Mattias Wahlqvist.

Suunnitteleminen on hyvin tärkeä! Hyvä vinkki ennen kuin alat suunnitella: Minne asennat ilmalämmittimen sekä varmistaa missä veneesi polttoaine- ja vesitankkien, akkujen sekä mahdollisen jäähdytyslaatikon, jääkaapin tai liesituulettimen sijainti on. Nämä voivat estää lämmitysilman kanavien vetämisen tai vaikuttaa asennukseen.Jos putki on vedettävä sinne, missä et halua lämpöä, on hyviä apuvälineitä tämän välttämiseksi. Per Hernemo työskentelee lämpö- ja jäähdytystuotteiden parissa Thermotuotteissa:

- On olemassa eristyskuoria tai sukkia, jotka voivat estää mahdolliset lämpöhäviöt tai suojata lämpösäteilyltä, kertoo Per.

Toinen hyvä vinkki valmisteluvaiheessa on valita lämpö samalle puolelle kuin wc; on mukavaa saada lämpöä myös sinne viileinä päivinä.

- Suosittelen yleensä vetämään putken sohvan alle, koska putki voi luovuttaa lämpöä, joten sohvaan tulee lämmintä ja mukavaa, jatkaa Mattias.

Usein suunnittelu vie eniten aikaa, ja suuri päätös on, minne porata reiät veneeseesi, jos se ei ole valmisteltu lämmölle. Kysy itseltäsi: Miltä venekäyttöni näyttää? Mitkä osat käytetään eniten, ja missä haluan lämpöä? Kuinka monta ilmanpoistoa haluan?

Kun ilmalämmitintä sitten asennetaan, on tärkeää sijoittaa se kuivaan ja suojattuun paikkaan. Yksityiskohtaisemmat tiedot eri malleista löytyvät käyttöohjeista. Ennen kuin päätät, minne lämmitin asennetaan, muista, että sijainti voi rajoittua savuputken ja savuputken pituuden mukaan.

- Asentaessa on myös tärkeää, että siinä on aina avoin säleikkö, jota EI voi sulkea. Jos suljet kaikki ilmanpoistot, lämmitin muuttuu liian kuumaksi, ja ylikuumenemissuoja kytkeytyy päälle ja sammuttaa sen. Ilma täytyy saada ulos jonnekin, Mattias kertoo.

Entistä mukavampaa venettä varten on myös mahdollisuus kauko-ohjata lämmitintä, käynnistää ja pysäyttää lämmitys juuri ajoissa venekäynnin alkaessa, säätää lämpötilaa ja paljon muuta.

- Astuminen jo valmiiksi lämmitettyyn veneeseen kylmänä kevät- tai syyspäivänä on upea kokemus, Per lisättää.

Mattiasin 3 vinkkiä sinulle joka aiot asentaa ilmalämmittimen veneeseen:

  • Ota aikaa suunnitteluun, se helpottaa asennusta.
  • Mieti, missä veneessäsi olet usein; vedä mieluiten putki sohvan alle, samalle puolelle kuin wc, ja ota huomioon, missä muut osat, jotka voivat vaikuttaa asennukseen, sijaitsevat.
  • Lue tarkkaan valmistajan käyttöohjeet ja noudata kaikkea tietoa siitä, missä ilmalämmitin tulee sijoittaa.

Onko sinulla kysymyksiä ilmalämmittimistä tai asennuksesta? Asiantunteva asiakaspalvelumme on täällä sinua varten! Olemme avoinna arkisin klo 8.00–20.00 vastataksemme kysymyksiisi lämmittimen valinnasta, valmisteluista ja asennuksesta. Kuulemme pian!

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi